Nyúlékony és forrón olvadó sajt, frissen és lágyan roppanó, kerek szélű pizza. Egy igazi budapesti pizzázás olyan, akár a mennyország! Sőt,talán még azt is felülmúlja!
Legalábbis a tökéletesen elkészített, minőségi alapanyagokból és ínycsiklandó hozzávalókból készített pizza. Mi hisszük, hogy egy közös pizzázás a barátokkal vagy éppen a rokonokkal megfűszerezheti és bearanyozhatja a mindennapjainkat.
Gondolj bele, mit érzel akkor, amikor a számodra kedves személyekkel oszthatod meg a pizzázás örömteli pillanatait?
A közös étkezések nem csak a hasunknak és az ízlelőbimbóinknak kedveznek, hanem a barátságainkra és a kapcsolatainkra is kitűnő hatással vannak.
Adott egy hangulatos pizzéria, a jó társaság és ha mindez még nem lenne elég, akkor a forró szélű, tökéletes pizza is biztosított!
Tarts most velünk és engedd meg, hogy a pizza iránti szerelem Téged is magával ragadjon és egy olvadékony, sajtszélű világba reptessen!
A következőkben eláruljuk, hogy mitől lesz tökéletes egy pizza és miért lesz felejthetetlen élmény egy budapesti pizzázás a barátokkal.
Honnan származik a mindenki által imádott pizza?
A mai világban az egyik legkedveltebb étel a pizza. Kár is lenne tagadni, hiszen ha megkérdezünk egy ismeretlen járókelőt, hogy mi a három kedvenc étele, biztosan szerepelni fog köztük a pizza.
Nem is meglepő, hiszen ez a kelt tésztából készített, isteni finom étel egyes források szerint egészen a Krisztus előtt 20 körül írt műig, az Aeneis–ig nyúlik vissza.
A pizza neve pedig érdekes módon a latin „pincere” szóból eredeztethető, amely az összegyúrást jelenti.
Akár hinnénk, akár nem, már az egyiptomiak és a pompei-ek is ilyen ízletes finomsággal csillapították az éhségüket. A kutatók és régészek egyértelműen megállapították, hogy Egyiptom és Pompei romjai között találtak olyan festményeket és műveket, amelyeken a pizzakészítéssel összefüggő motívumok már felbukkantak.
Az a pizza pedig, amely már akár most is a tányérodon landolhat egy neves pizzériában, Raffaele Esposito nevéhez fűződik, akit sokan a pizzakészítés apjának neveznek.
Ő készítette el elsőként a mindannyiunk által ismert és kedvelt Margherita pizzát, amelyet az akkori királynéról, Margherita di Savoia-ról nevezett el. Ennek a pizzának az volt a különlegessége, hogy olasz színekben pompázott.
A tökéletes pizza összetevői
A legtöbben odáig vagyunk a pizzáért és mivel már megszoktuk, ezért úgy gondoljuk, hogy biztosan nem nagy kihívás elkészíteni. Nos, itt tévedünk igazán nagyot!
Tudod, mitől lesz igazán felejthetetlen élmény egy pizza fogyasztása? A benne lévő alapanyagoktól. Alapvetőnek tűnhet, azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen lisztből, sajtból és paradicsomból készül el a pizzánk.
A legapróbb mozzanatok, avagy a só és az olívaolaj mennyisége is rengeteget számít. A pizza íze akkor lesz igazán tökéletes, ha mindenre maximálisan odafigyelünk és a mennyiségeket betartva igyekszünk maradandót alkotni.
Azt mindannyian tudjuk, hogy a pizza sütéshez hő kell, tehát itt lép be az a tény, hogy a sütőnk minősége és hőfoka sem mindegy. Lehet sütőkkel próbálkozni, azonban egy dologban biztosak lehetünk:
Egyik sütőben készült pizza sem érhet fel az igazi kemencében készülttel. Teljesen más lesz az íze, a roppanása, ezáltal pedig a vendégben kialakított vélemény is.
Ha valóban komolyan gondoljuk a tökéletes pizza elkészítésére való törekvést, akkor nem árt beszerezni egy pizzakövet, amely nagyban megkönnyíti majd a dolgunkat a sütés során.
A közös pizzázás élménye
Nincs is hangulatosabb és örömtelibb érzés annál, mint amikor a szeretteink vagy barátaink körében leülünk egy forró pizza mellé és elengedjünk a mindennapok problémáit.
Tudod, mitől lesz igazi élmény egy budapesti pizzázás?
A társaságtól és az általatok kiválasztott pizzéria hangulatától, na és természetesen a pizza minőségétől és ízétől.
Ha egy tökéletes pizzériát választanál
Amennyiben éppen nem vagy kísérletező kedvedben a főzés terén és szívesen dőlnél hátra egy meghitt pizzériában, ahol az egész helyiséget az olasz életérzés és az ínycsiklandó pizza tészta illata hatja át, van egy kitűnő tippünk.
Látogass el a Donna Mamma pizzériába, ahol autentikus nápolyi pizzák közül válogathatsz. Különlegességünk, hogy pizzáinkat az AVPN (Nápolyi Pizzaszövetség) is elismerte.
Mi nem csupán pizzákat sütünk, hanem nápolyi pizzaélményeket kínálunk a pizza szerelmesei számára.
450 fokos kemencékben pillanatok alatt elkészül a kedvenc vékony tésztás pizzád, amely garantáltan bearanyozza majd a legnehezebb napodat is.
A gasztronómia iránti elkötelezettségünket és lelkesedésünket pedig bizonyítja a nemzetközileg is elismert és a tulajdonosi körünköz tartozó Bamba Marha lánc, illetve a Michelin tányér elismerést nyert Hoppá! Bistro is.
Folyamatos szakmai tréningekkel képezzük a csapatot, ezen kívül pedig az állandóan megújuló havi ajánlataink és kiegészítő opcióink (vegán menü) biztosítják azt, hogy a Donna Mamma élményt sose lehessen megunni.