A Donna Mamma Budapest egyik tradicionális alapokon nyugvó, mégis újszerű nápolyi pizzériája a belváros szívében. A 2019 végén nyílt pizzériában a minőség már a kezdetektől fogva biztosított, hiszen a szakmailag (Dining Guide Top 10) is elismert Bamba Marha Burger Bár és a Michelin tányér elismeréssel jutalmazott Hoppá! Bistro tulajdonosaihoz fűződik, akiket annyira elvarázsolt a Pizza Napoletana, hogy egy Nápolyban sikeres vizsgával záruló tanfolyam után elhatározták, hogy itthon is felépítenek egy vagány brandet.
Az említett tanfolyamot egy itthon talán nem annyira ismert egyesület, az AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana), azaz a Nápolyi Pizzaszövetség tartotta. Az ő feladatuk többek között, hogy a tradíciót és minőséget a legmagasabb szinten művelve működjenek együtt az összes olyan nápolyi pizzériával, akik vállalják ezeket a normákat, valamint oktassák, és terjesszék a tudást. Nem utolsósorban a nápolyi pizza immár a világörökség része, így főként kiemelt hangsúlyt kap mindenhol, ahol kapni ezt a fantasztikus ételt. Számunkra nem is volt kérdés, hogy a szövetséggel együttműködve, az ő szakmai segítségükkel indulunk, ami például egy olyan kiváló tréner (Giulio Abussi) személyes jelenlétét is jelenti, aki ott volt világszerte a legjobb pizzériák nyitásánál, és nekünk is rengeteget segített és felügyeli az utunkat azóta is. Természetesen az alapanyagokban sem ismerünk tréfát:kiváló minőségű, olasz sonkákkat sajtokkal, liszttel és paradicsommal dolgozunk - többek között ez is a magas minőség egyik záloga.
Az AVPN rendelkezik egy minőségbiztosítási rendszerrel, és aki megfelel az igen szigorú szabályoknak, használhatja az egyesület logóját, bizonyítván ezzel, hogy mindenben eleget tesz a lehető legmagasabb sztenderdeknek, mint például a csak négy hozzávalóból álló, lassú kelesztésű saját pizzatészta, ennek kézzel való nyújtása, és a 450 fokos kemencében 60-90 másodperc alatt való megsütése. Ezt az elismerést Magyarországon másodikként mi is megszereztük 2020 tavaszán, így a Donna Mamma is a kicsivel több, mint 900 AVPN regisztrált pizzéria közé tartozik!
Azóta is folyamatos szakmai tréningekkel képezzük a csapatot, és folyamatosan megújuló havi ajánlataink és kiegészítő opcióink (vegán menü) biztosítják azt, hogy a Donna Mamma élményt sose lehessen megunni.
Látható, hogy stabil alapokra építünk, de ennyinél még nem állunk meg: ahogyan a Bamba Marhával berobbantunk a hazai burgerszíntérre, pontosan ez a célunk a Donna Mammával is: meghökkentő feltétek, izgalmas kombinációk, és persze fantasztikus ízek jellemzik a kínálatunkat.
Itt találhatóak a Donna Mammáról megjelent különböző cikkek, írások, melyekre nagyon büszkék vagyunk!
“Jancsa Jani gasztroblogger, a kézműves burgerek szakértője, a Bamba Marha Burger étteremlánc megálmodója új vizekre evezett: decemberben nyitotta meg Kazár Bálint és Szabó Gergely tulajdonostársaival közösen a Donna Mammát, amelynek koncepciója az eredetvédett nápolyi pizzára épül.”
“Hasonlóan értékes gasztronómiai elismerésben részesült egy másik fővárosi étterem is, a Donna Mamma Pizza Napoletana, amely megkapta az AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana), azaz a Nápolyi Pizzaszövetség minősítését, amelyet a legjobb hagyományos nápolyi pizzakészítő vendéglátóhelyek érdemelhetnek ki.”
“A világon kevesebb mint 850 AVPN minősítésű pizzéria létezik, Európában alig több mint 300. Magyarországon pedig a Donna Mamma másodikként kapta meg ezt az elismerést, ami hatalmas szó mind gasztronómiai, mind országimázs szempontból.”
“A városban jelenleg egyetlen pizzázó büszkélkedhet azzal, hogy kiérdemelte az eredetvédett nápolyi pizza elismerést, de valószínűleg nem marad ez így sokáig! A Donna Mammában minden adott ahhoz, hogy Jancsa Jani és csapata is elnyerje az AVPN minősítést.”
“A Donna Mamma még egy éve sem nyitott ki, de már hivatalosan a legjobbak között van. Valamit tudhatnak a Bamba Marhások, mert ez is az ő művük, Jancsa Janiék nem csak burgerben, de pizzában is a legjobbak között vannak, és ezek nem csak nagy, de üres szavak, tényleg perfekt módon értik a bizniszt, és mindig odafigyelnek a magas minőségre.”
“Megkapta az AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) minősítést a budapesti Donna Mamma Pizza Napoletana.”
“Megkapta az AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) minősítést a budapesti Donna Mamma Pizza Napoletana.”
“Pontosabban a nápolyi pizza. Az igazi nápolyi pizza. Mert ugye nápolyinak bárki nevezhető a pizzáját, de igazi, tanúsítvánnyal igazolt nápolyi pizza már kevés akad a városban. Konkrétan kettő. De az országban sincs több, sőt a környező országokból is kevesen szerezték meg az ehhez kellő – nápolyi szakemberek által – megítélt oklevelet.”
“Megkapta az AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) minősítést a budapesti Donna Mamma Pizza Napoletana. A világörökség részének számító valódi nápolyi pizza elkészítését szigorú előírások szabályozzák: nem lehetnek például nagyobbak 35 centiméternél, közepük vastagsága legfeljebb 0,25 centiméter lehet és kizárólag 430-480 fokos kemencében készülhetnek el, mindössze 60-90 másodperc alatt. Így Magyarországon immár két pizzéria is rendelkezik AVPN minősítéssel.”
1088 BUDAPEST,
RÁKÓCZI ÚT 1-3.
HÉTFŐ-VASÁRNAP
11:30 - 22:00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.